Kompjuteri koji pokreću automobile nova opasnost po planetu?!

0
This image was captured with a drone in a place called Straumbu, Norway.

Energija potrebna za pokretanje moćnih računara u globalnoj floti autonomnih vozila mogla bi u skoroj budućnosti da generiše onoliko emisija gasova sa efektom staklene bašte koliko i svi centri podataka u svetu danas. To je jedan od ključnih nalaza nove studije istraživača MIT-a koja je istraživala potencijalnu potrošnju energije i povezane emisije ugljenika ako se autonomna vozila široko prihvate.

Električna vozila foto Andrej Nihil
Električna vozila na konferenciji Ekomobilnost 2022 foto Andrej Nihil

Centri podataka u kojima se nalazi fizička računarska infrastruktura koja se koristi za pokretanje aplikacija nadaleko su poznati po velikom ugljičnom otisku: trenutno čine oko 0,3 procenta globalnih emisija gasova staklene bašte, ili otprilike onoliko ugljenika koliko  Argentina proizvodi godišnje, prema podacima Međunarodne agencije za energiju.

Shvatajući da je manje pažnje posvećeno potencijalnoj emisiji autonomnih vozila, istraživači MIT-a su napravili statistički model za proučavanje problema. Utvrdili su da bi  milijarda autonomnih vozila, od kojih svako vozi jedan sat dnevno sa računarom koji troši 840 vati, trošilo dovoljno energije da generiše približno istu količinu emisija kao što trenutno rade centri podataka.

„Ako samo zadržimo uobičajene trendove u dekarbonizaciji i trenutnu stopu poboljšanja efikasnosti hardvera, čini se da to neće biti dovoljno da se ograniči emisija iz računarskih autonomnih vozila. Ovo može postati ogroman problem“, kaže Soumia Sudhakar, istraživač sa studija aeronautike i astronautike.

Istraživači su izgradili okvir za istraživanje operativnih emisija iz računara u globalnoj floti električnih vozila koja su potpuno autonomna, što znači da im nije potreban čovek kao vozač.

Neka istraživanja sugerišu da bi se vreme vožnje u autonomnim vozilima moglo povećati jer ljudi mogu da obavljaju više zadataka dok voze. Ali druga istraživanja sugerišu da bi se vreme provedeno u vožnji moglo smanjiti jer bi algoritmi mogli da pronađu optimalne rute koje brže dovode ljude do njihovih odredišta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here